Vintage summer essentials

Top 5 must have vintage sommerfavoritter

Den almindelige danske sommer er jo ikke så lang, som vi måske kunne tænke os. Måske ender man hurtigt med lidt for meget sommertøj som så alligevel ikke er helt rigtigt på de varme, skønne sommerdage.


Vi har samlet en lille liste af sommer ”essentials” som vi synes dækker alle områder af den perfekte sommer garderobe. Det tøj man passende kan pakke helt væk når efteråret banker på, og som man til gengæld glæder sig til at tage frem igen. Det er tøj som signalerer sommer og solskin og er tidsløst i sit udtryk, så det kan bruges år efter år.


1. En lys sommerkjole

Mange føler at det der med hvid er lidt svært, og er det ikke lidt bryllupsagtigt? Men på en hed sommerdag, er det bare det eneste rigtige. Det føles kølende og svalt, desuden er det perfekt med de hvide kjoler mod en let sommerglød


Der findes mange forskellige nuancer, og man kan gå fra hvid, til råhvid og creme, eller helt over i let beige og hørfarvet får at finde den nuance der passer bedst.

Vi har fx. Milan kjolen i ivory, Darling detective i en skøn hørfarve, eller broderi anglaise kjolen som Lærke har på her på billedet. (se alle tre nedenfor)


Du kan style hvidt med farvede sko, eller bære en fin stråhat til, for at få et romantisk vintage look.

En stråhat er måske ikke ligefrem en ”essential”, men hvis du kan finde en der passer dig, vil den være smuk til din sommergarderobe, og et fint alternativ til solbriller.

Apropos solbriller, kan du passende gå efter cat-eye solbriller som vil understrege dit vintage outfit. Vi fører solbriller i butikken, men ikke på webshoppen.


2. Hawaii og tropisk print

Al det der skriger sommer – og kun sommer!

Fuldt skrald på stort, gerne eksotisk, blomsterprint, sjov og ballade. Uanset om du vælger en kjole, en nederdel eller en badedragt, er det altid godt at have et rigtigt tropeprint i din sommergarderobe; printet er perfekt både til stranden, til summer parties og på en mega varm sommerdag, virker det sjovt og forfriskende.


Tropeprintet var den helt store dille i 1950’erne, da Hawaii blev ’moderne’, så udover at være et skønt sommertema, er det altså også lige den perfekte stil til din vintage sommergarderobe.


Product not found. Have you uploaded products to your store?
Product not found. Have you uploaded products to your store?

3. Shorts

Om du egentlig er til shorts eller ej, det er faktisk lige meget, der vil være hedebølge dage hvor et par shorts bare er det eneste rigtige, også hvis det bare er til at gå rundt i derhjemme. 

Lad os sige det endnu engang: vores shorts med de brede ben er altså virkelig meget flatterende, og du vender dig lynhurtigt til hvor behagelige de er.


Bær dem med en let, løs top som fx. en peasant top fra The House of Foxy. Og hvis du bare knuselsker dine shorts ligeså meget som vi gør, kan du også bære dem med højhælede sandaler når du skal ud, og gerne lige skal gøre dit shorts-look lidt smartere.


Vi har vores staple -shorts fra The House of Foxy i mange forskellige farver. Og som noget nyt har vi shorts fra Unique Vintage i en lignende stil, men i let denim.


4. Striber

Hvide, blå, røde og sorte! Maritime striber signalerer hav, strand og lette briser, og egner sig bare vidunderligt til sommer.


Vi har de skønne toppe fra Unique Vintage som du kan bære både med shorts på de varme dage eller med cool retro jeans på de lidt køligere sommerdage, hvor du stadig vil se frisk og sommerlig ud.


Også har vi den ultimative sommerkjole med blåhvide striber og broderie anglaise!

Du kan også lave dit eget maritime vintage look ved at blande hvid og navy, måske med et rødt hårbånd, en hårblomst eller røde sandaler til.


Product not found. Have you uploaded products to your store?

5. En hvid T-shirt

Nu vi er ved toppe- når det er varmt er der alligevel brug for et par stykker- så må vi jo nævne T-shirten. Det er klart at hos Mondo Kaos, har vi ikke de kasseformede hvide af slagsen, men derimod feminint kurvede T-shirts med retro prints perfekt til dit vintage sommer look.


Vores Mischief Made T-shirts har været et kæmpe hit, så der er ikke mange tilbage, men du kan stadig nå det! Også har vi selvfølgelig den søde Mondo Kaos T-shirt med retro print, som har lidt ’if you know, you know’-effekt.


En T-shirt passer jo til alt og derfor er den et must i sommergarderoben. Den er nem at have over badedragten, og den passer til både nederdele, shorts og bukser. Vil du have tips til at fremhæve rockabilly looket, så læs vores blog post her

6. Mondo Kaos’ 2 ekstra numre!

Nu snyder vi en lille smule og har tilføjet lidt Mondo Kaos specifikke vintage hits til listen.


1. Slåomkjolen!

Bare køb den! Til strand, sommerhus, fest, hverdag. Man kunne sige den er jo egentlig til hele året, og det er rigtigt, men den er altså helt perfekt om sommeren hvor man hurtigt skal skifte tøj eller skal have en badedragt indenunder.


2. Emmys sommer cardigans.

Vi kunne jo godt lige nævne at en sommer cardigan fra Emmy også ville være et godt valg til de køligere sommeraftner, og at man enten kan vælge Delightful Daytime, som er en rigtig sommer cardigan i let og blød merinould, Peggy Sue til de lidt koldere aftner, eller bomuldscardiganen Susie Q.


Model: miss confetti foto: plough fotografi.


Hvis du ikke allerede har vores ’Vintage Essentials’, kan du jo lade dig inspirere af vores top 5, og du er altid velkommen i butikken for at se mere. Hvis du allerede har din tropiske kjole og stråhat, er det bare er om at komme ud i sommeren og vise dit smarte outfit frem.


Bedste hilsner,


Team Mondo Kaos


Læs tidligere Blogposts

Hollywood-ikonet Betty Grable

”Der er to grunde til at jeg blev berømt, og jeg står på dem begge!” Det er Betty Grables berømte ord om...

Det bedste fra 'før i tiden'

Vintage stil ja tak – nej tak til at leve som før i tiden. Sådan lyder mottoet fra os som er vilde med vintage stilen. Ingen af os har lyst til at skulle tilbage til 1950erne ...

60'erne, Yvonne og Babydoll-kjolen

Moden i 60’erne! Hvad ser man egentlig for sig når man forestiller sig moden i60’erne?