Merry Christmas from Mondo Kaos and New Year's dresses

Juleønsker og Nytårskjoler

Julen står for døren, og det fejrer vi i Mondo Kaos vanen tro med lidt tips fra alle os til alle Jer.
Mondopigerne fortæller om hvilken kjole/ outfit de ønsker sig i julegave i år. Derefter tager vi Jer med gennem juledagene med en filmliste med nogle af de knap så kendte vintage Hollywood julefilm, hvor du kan lade dig blive inspireret af de smukke rober. En lille nostalgisk jule-bogliste har vi også fundet frem til de af Jer der elsker, og ikke kan få nok, jul. Derefter er det jo pludselig nytår, og derfor kommer vi også med lidt inspiration til nytårskjolen så du kan nå at få dit outfit på plads, inden årets sidste aften.

Vintagekjoler under juletræet

Camilla ønsker sig den farvestrålende røde Kennedy kjole fra Pretty Dress Company. Camilla er vild med en god swing kjole til fest, og fordi hun er høj og flot, bliver swingkjolen bare super god på hende, et rigtigt statement med va-va-voom. Camilla skal style kjolen op med høje hæle og opsat år, og selvfølgelig fuld smæk på den røde læbestift.


Ellens valg er faldet på den vidunderlige Dolce Vita i sort silkesatin, den er blød og behagelig og så er den bare den helt klassisk elegante ’lille sorte’ man kan tage frem år efter år. Ellen elsker de klassiske vintage ting fra fx House of Foxy og Bloomsbury, og derfor er denne kjole det helt perfekte valg til hende.
Ellen styler den lille sorte kjole, som Chanel ville have elsket det; med en perlekæde, og sorte hæle fra Nordic Shoepeople.


Vintagekjoler i julegave

Jeanette ønsker sig en den fantastiske Savannah kjole, der med sin off-shoulder udskæring og lange ærmer bare er mega elegant og sexy på samme tid. Kjolen er både vintageinspireret, men har også en moderne kant, som klæder Jeanette så godt. Vi indskyder her at Jeanettes mand IKKE er enig i valget! Efter han så Jeanette i buksedragten fra Rebel Love, ønsker han sig nemlig at Jeanette ønsker sig den. Nu må vi vente og se hvad julemanden har lagt under træet til Jeanette…


Julie er en rigtig vintage girl, og selvom hun til daglig foretrækker et typisk vintage hverdags look med fx en A-line kjole eller swing bukser med skjorte til, så er hun vild med at style sig i de flotte festkjoler til særlige lejligheder. Julie ønsker sig derfor den grønne Dolce Vita, som stråler om kap med juletræet. Julie giver vintage stilen sit eget cool twist med accessoires, og ved at bære kortærmede kjoler viser hun også gerne de flotte tattoos frem.


 

Når du er færdig med al juleræset og lige skal hvile på sofaen med en god bog eller film inden tanken går hen på nytårsgildet, kommer lige et par ideer, til nogle af de mindre kendte film. 

Skal det være film med masser af smukke kjoler og nostalgi-garanti?


-Miracle on 34rd Street (1947)


-Christmas in Conneticut (1945)


-The Bishop’s wife (1948)


-The Shop around the corner (1940)


-Holiday Inn (1941) første gang sangen White Christmas forekommer, det er Bing Crosby, Fred Astair og Irvin Berlin står for musikken!

Skal det være bøger/ lydbøger med indbygget nostalgi og/ eller vintage feel?


-H.C. Andersen: Grantræet eller snedronningen

-C. Dickens: Et Juleeventyr

-R. Briggs: Snemanden

-A. Christie: Hercule Poirots jul/ En af mine sønner, eller måske Mordet i Orient Ekspressen som foregår under en snestorm


Der findes også de fine julelegender fra Selma Lagerlöf Julerosen og den hellige nat.


Nytårskjoler fra Mondo Kaos

Vi er kommet til nytårskjolerne. Til nytår må outfittet gerne sprudle om kap med boblerne i glasset, og glitre så nytårsfyrværkeriet blegner i sammenligning. Vi har igen i år fået de smukke flapperkjoler hjem til nytårsfesten. Og hvad er mere nytårsagtig end pailletter, glimmer og sexy frynser?

Flapperkjolerne er inspireret af art deco-stilen og de brølende 20’ere. I forhold til de oprindelige flapperkjoler, er vores opdaterede version mere taljeret, forkortet og med ekstra lange frynser, så der er mere udsyn til benene. Pailletterne ligger i et skønt mønster inspireret af art deco tidens geometri. Hvis du skal til store fester i år, eller hvis du skal fejre et helt særligt nytår, så er dette bestemt nytårskjolen til dig!

Pencilkjoler og maxikjoler til nytår


Fra House of Foxy har vi i år både Dolce Vita og Foxy Lady pencilkjolerne. De er kommet i grøn og sort, og de er i den helt autentiske vintage stil, med et ekstra drys Hollywood sparkle! De kan naturligvis bæres til alle årets fester, men hvis du vil give den gas med flot opsat hår og sømmede strømper, så bliver du nød til at tjekke disse to kjoler ud.

Du har muligvis også set den nye Cybel pencilkjole med guld detalje, og asymmetrisk front. En absolut skøn festkjole som også fås i flere farver.Skal det være en maxi kjole?

Så er der i år to fantastiske kjoler at vælge imellem, det kunne være Lamarrkjolen, som med sit twist og cool detaljer er en vidunderlig festkjole med underspillet elegance.

Roslyn er den nye limited edition maxikjole fra House of Foxy inspireret af70’erne.  Den går all-in på glitter og glam rock stil! Den typiske 70’er nedringning holdes i skak med en O-ring, men tag ikke fejl, denne hellange, langærmede kjole er super sexy og perfekt til fest!


Du kan se et udvalg af festlige kjoler nedenfor, eller følge linket til alle vores nytårskjoler.

Sko i vintage stil til din nytårsaften


For alle de skønne nytårskjoler gælder det at tilbehøret sætter prikken over i’et.

Hvad enten det er er par flotte netstrømper fra Swedish Stockings, eller de klassiske fra What Katie Did med smuk vintage søm, bør du finde et lækkert par strømper som matcher dit nytårsoutfit.

Vi har også festlige sko, fx har vi nogle af de allersidste Miss L Fire sko der findes, Loretta, i rødt og sort ruskind eller Amber sko fx i guld! Vi har også et skønt udvalg fra Nordic ShoePeople, af både åbne og lukkede hæle.


Har du brug for hjælp til at finde din perfekte nytårskjole, så kig forbi butikken, hvor vi er parate til at hjælpe dig til et strålende nytårslook eller det helt rigtige nytårs tilbehør. 


De bedste julehilsner,


Team Mondo Kaos💝

Læs tidligere Blogposts

The Seamstress Of Bloomsbury

The Seamstress of Bloomsbury, er så meget en del af Mondo Kaos at vi i daglig tale bruger ’kælenavnet’ Bloomsbury...

Vintage, Retro & Repro?

Når vi betegner vores tøj og kjoler som vintage, så er det jo ud fra at vores kunder omtaler tøjet sådan...

Vores Guide til Cocktailkjoler.

Her i Mondo Kaos har vi altid masser af kjoler, og derfor har vi selvfølgelig også masser af vintage inspirerede cocktailkjoler...