Get into the Christmas spirit with Mondo Kaos

Nostalgi, julestemning og decemberhygge

Så blev det vinter, julemåneden banker på… Hvordan får du de korte dage til at blive til noget hyggeligt og festligt? Som altid har vi skønne outfits til dine december sammenkomster, alt fra julehygge og gåture til julefrokost og julebal. Også har vi også samlet lidt forslag og top 5 bedste gamle julefilm til en dejlig julet december i vintagehumør.

 

Igen i år kan vi samles og fejrer med alle dem vi holder af, men verden ser også lidt anderledes ud end vi nok havde forestillet os sidste år på samme tid. Midt i en krisetid kan det være den allerbedste medicin at ses med de næreste og kæreste, og at hygge om dem og fejre familie og venskaber.

Udendørs i december - Vintage strik og frakker

Gør brug at de få lyse timer i døgnet, til lige at få lidt D-vitamin på kontoen! Måske kan vi ikke ligefrem køre i kane i sneen, men vi kan i hvert fald komme udendørs. Vi må ud og gå lange spadsereture i naturen, og det kan man jo både gøre alene, måske med en god (jule) podcast i ørene eller en lydbog, eller man kan benytte lejligheden til at ses med veninden, måske med lidt varm gløgg på termoflasken.


Hvis du kan lide at skøjte, kan du udleve din indre 'Ice Princess' drøm med de fine Emmy kjoler i blød merinould. Og naturligvis din uundværlige Ice Skater Cardigan.

Til dit udendørs look, har vi lige nu masser af skønne frakker i den helt rigtige ’winter wonderland’ stil.

Se alle de smukke frakker med timeglasfigur, blandt andet den helt uimodståelige og nostalgiske Sherlock #2 frakke fra Emmy Design.

Hvordan kommer du i julestemning?

Adventskrans og juletræ

Hører du også til dem der ruller med øjnene når de første julesange spilles lige efter efterårsferien? Men de 24 decemberdage op til jul går ofte så hurtigt at man slet ikke når at nyde den særlige tid. 


Man kan jo passende i god tid lave adventskrans, og derved blive mindet om at december og juletiden står for døren. Vidste du i øvrigt at adventsfarven er lilla, og at du derfor passende i adventstiden kan bære smukke lilla kjoler. Vi har både smukke lilla swingkjoler og 50’er stil pencilkjoler. Tilføj en julebroche, hvis det skal være rigtig julet.Top 5 vintage julefilm til din december


5. Meet Me in St Louis fra 1944 

4. White Christmas fra 1954

3. Nøddebo Præstegård 1934 eller 1974
2. Far til Fire i Byen (yes, den med julebal i Nisseland) fra 1956

1. It's a Wonderful Life fra 1946


Julebag, julebøger og Nøddebo præstegård

Måske kan du overveje hvad der bedst får dig i julestemning. Det behøves ikke at være det helt store juletam-tam, man kan også tage den lidt med ro. Om aftenen kan du læse nogle af dine yndlingsbøger der foregår omkring juletid, eller se film og serier som du forbinder med julen. Det kan også være at dufte og musik får dig i julestemning. Måske et herligt duftlys eller hjemmebagte småkager mens du spiller din yndlings juleplayliste.

Det kan også være at du skal i teatret og se nogle af de stykker der går netop op til jul! Teateret kan også blive en skøn juletradition, og her kan man også klæde sig ekstra fint på i fx en smuk swingkjole, eller en velourbuksedragt. Nøddeknækkeren, Nøddebo Præstegård, eller nogle af de andre skønne forestillinger som man kan se op til jul.

 

De små julefester

Skal du invitere venner eller familie til julehygge i december? Måske kan det bare være at få venner på besøg til at se en julefilm og drikke gløgg. Eller måske noget så gammeldags som at mødes og lave julepynt. Tænd for (de energibesparende) lyskæder, eller tænd stearinlys og klæd dig på til en herlig julekomsammen, fx i den stemningsfulde Jenni kjole med måne og stjerner. Eller nogle af de alle smukke ternede kjolei de navy toner. 

Skrive julekort

I engelsktalende lande er årets julekort et must! Englænderne har lange julekortslister med dem de er ’på julekort’ med. Det er faktisk ret hyggeligt at skrive julekort, og man kan jo købe kortene fra velfærdsorganisationer. Hvis man ikke har den store tillid til postvæsenet, og/eller orker at skrive i hånden, kan en fin e-mail også gøre det. Vedhæft et foto eller et online julekort, hvis du vil gøre lidt mere ud af det.

 

Hele julemåneden kan det være skønt at klæde sig fint på i alle de smukkeste vintage stils kjoler og outfits man har. Det er den tid på året, hvor det bare passer så godt! Så frem med alle de røde og de grønne kjoler og bær dem på hverdage for lidt ekstra julestemning.

Årets julefrokostkjole

Har du overvejet hvilken kjole du skal have på til julefrokosten, eller måske til juleaften?

Som altid har vi de super festlige kjole i velour, med pailletter, med glitter og så selvfølgelig i det lækre feminine vintage snit.

 

Afhængig af hvilken type fest din julefrokost er, kan det være forskellige kjoler du er på udkig efter. Hvis det årets næststørste party-brag er det fx en anden kjole, end til en festlig julefrokost 'middag'.

 

De festlige pailletkjoler er perfekte til den helt store fest, og til nytårsfesten, mens glimmer og velourkjolerne er særligt fine når de glimter i sænket belysning. Er du mere til bukser har vi de skønneste velour buksedragter i et festligt snit, perfekt til dig som ønsker noget andet end en julekjole. Farverne er dunkle og kommer til deres ret i den dæmpede belysning og ved stearinlysets skær.

Se også de helt unikke Hollywood inspirerede kjoler fra Rebel Love, som er perfekte til den helt særlige julebegivenhed.

 

Retro jul i nostalgisk look

Skal det være jul med en nostalgisk undertone, er der de vidunderligt rødternede tartan kjoler. 

Ligesom i engelsktalende lande er vi begyndt at tage tern til os som noget der passer til julestemningen. Derfor kan du også vælge en julekjole i fx tartan tern. I bedste cottagecore stil, kan du bære dine ternede kjole med en af de smukke Emmy cardigans over, for et mere hverdagsagtigt og julehyggeligt look.

 

Der er også altid den mulighed at vælge en rød eller grøn vintage stils kjole, og tilføj røde og grønne accessoires, det kan være diskret, med fx en rød pencilkjole med et mørkegrøn armbånd, eller en grøn swingkjole med et rødt tørklæde i håret.

Du kan naturligvis også bære din grønne swingkjole med en rød petticoat under og røde sko. Vi har i år de to nye langærmede modeller Odelle og Kennedykjolen som er kommet i en swingmodel. 

 

Din julekjole kan selvfølgelig også være en helt anden farve, fx navy eller creme. Du kan gøre din kjole julet ved fx at bære din fine armbånd og øreringe i sølv eller guld glitter, eller guldsko.


Uanset hvad og hvordan du kommer i julestemning, ønsker vi dig en herlig juletid.

 

De varmeste før-julehilsner,

 

Team Mondo Kaos

Læs tidligere Blogposts

Julekjole i Mondo Kaos 2021

The Hvad er julen for dig? Er det traditioner, nostalgi, det bløde lys fra stearinlys, og hygge foran brændeovnen, eller måske julefrokost, J-dag, fest og farver, eller en god blanding af det hele

Stilikonet Marilyn

På trods af alle de filmstjerner der kom før, og alle de filmstjerner der har været efterfølgende, er og bliver Marilyn Monroe måske det største filmikon nogensinde. 

Vores Guide til Cocktailkjoler.

Her i Mondo Kaos har vi altid masser af kjoler, og derfor har vi selvfølgelig også masser af vintage inspirerede cocktailkjoler...