Summer dresses in Mondo Kaos 2022

Sommertid er kjoletid

Så er det sommer og vores sommerkjoler er i butikken! Der er masser af skønne vintage stils og retro sommerkjoler at vælge imellem, og der er noget for enhver smag; lige fra det rendyrkede 1950’er swinglook over til de mere tidsløse A-line kjoler.

Hvilken sommerkjole type er du?

Skal du have nye sommerkjoler i år og er du lidt i tvivl om hvad du bør vælge? Så kan det være værd at kigge lidt på de ting du har. Stil dig selv lidt spørgsmål så som; Hvilke kjoler har du bare lyst til at gå i hver eneste dag når temperaturerne siger SOMMER? Hvilke bliver mere taget frem til særlige lejligheder? Skal du noget særligt i år som kræver en speciel type kjole? Det kan være fest eller en bestemt type ferie.

Måske ved du at der bare skal være små ærmer på, også skal du selvfølgelig se efter en sommerkjole med korte ærmer, fremfor med stropper.

Det kan også være at du kun er til swingkjoler om sommeren, eller at du elsker sommerkjoler i A-snit eller måske skjortekjoler?

Du kan også se på om du har en bestemt farve som du altid vender tilbage til? Eller om det skal være en mønstret/ multifarvet sommerkjole.
Disse spørgsmål vil være med til at sikre dig at du bliver ekstra glad og tilfreds med dit valg af ny sommerkjole.

Swingkjoler i mange forskellige sommer looks

I Mondo Kaos er vi vilde med swingkjolen, og den er altid helt særlig godt egnet til sommer, hvor den giver masser af luft under skørterne på en varm dag. Men der er rigtig mange måder at gå med swingkjole på. Hvis du vil have et mere nedtonet swingkjole outfit. Kan du vælge en af vores ensfarvede eller prikkede 1950’er swingkjoler som har den fine V-udskæring. Kjolen er i bomuld med en lille smule stræk, og er en af vores allermest populære sommerkjoler. Bær en ensfarvet cardigan over på aftner eller køligere dage.Sommerkjoler med prikker

Prikkede sommerkjoler er fast inventar hos Mondo Kaos i sommermånederne. Intet siger vintage stils sommerkjole som vores prikkede kjoler. Vi har prikkede kjoler i rød, blå, sort og grøn og i mange forskellige snit, lige fra de skønne kjoler fra The Seamstress of Bloomsbury til den nye skjortekjole Evita i fin A-form, og så er der selvfølgelig også swingkjoler med prikker.

Både prikker og ternede sommerkjoler er en nem både at bære mønstre på. Det er mere livligt end ensfarvede, men ikke alt for broget, hvor man måske er typen der føler at mønstret bærer én, snarere end omvendt. Vi har også mange skønne vintage stils sommerkjoler i gingham tern på vej. Du kan holde øje med dem i nyhedsbrevet og på vore facebook og Instagram.

Farver og novelty print til sommer

Sommer er også tiden hvor vi bærer kraftige farver og fine mønstre. Det er særlig nemt at bære brogede kjoler og stærke mønstre, når man ikke skal matche det til en masse efterårs og vintagelag. Et par matchende sandaler og evt en neutral cardigan og du har dit sommerlook parat! En rigtig 1950’er stils favorit er novelty printet, som vi har skrevet mere om i det her blogpost. I år har vi selvfølgelig også skønne novelty prints. Hvad fx med det fine Capri kant-print i blå nuancer? Der er også små victorianske violbuketter i akvarel stil,  eller måske det skønne appelsinprint? Så er der også Summer Jamboree på Lucy kjolen som er i et smukt A-line snit, så man kan få novelty prints på sin sommerkjole selvom man ikke er til swingkjoler.


Sommerkjoler med blomsterprint

Sommerprint er blomsterprint, og derfor har vi også særlig mange skønne sommerkjoler med et hav af forskellige blomsterprints, så der er noget for enhver smag. Af swingkjoler med blomsterprint kan du fx se den fine Elizabeth kjole med viol buketter, i smukke akvarel strøg, som også har novelty-looket. Der er den super smukke Lucy med liljekonvaller, eller Hilda kjolen fra Heart of Haute med Margueritprint (kjolerne fra Heart of Haute er lige på trapperne...). Der er også den multifarvede 1950’er swingkjole som er fyldt med sommer og højt humør, og selvfølgelig har vi altid kjole bestsellere med blomster fra House of Foxy, Bloomsbury og Very Cherry.

Roser, roser, roser…

Intet blomsterprint siger højsommer som roser. Er du til rosen print, så se de to swingkjoler fra Pretty Dress Company, eller den smukke hvide 1950’er kjole med store blå roser. Også er der kjolen fra Heart of Haute som har de smukke hvide roser (kommer snart). Og fra Retrospec’d er der en sort A-line kjole med pink roser.

Altså rigelig med rosenprint til rosenelskere. Roser er også et perfekt print til havefester eller hvis du er inviteret til bryllup.


Cocktailkjole sommerstyle?

Vi har i år også fået den fantastiske bestseller kjole Hourglass fra The Pretty Dress Company i penciludgaven i en sommer version. Ligesom dens swing ’søster’, kommer denne i to skønne rosenudgaver, i hhv sort og hvid med store flotte blomster og blade. Denne egner sig perfekt til de lidt mere formelle sommerbegivenheder, måske en reception eller sommerbryllup?

Hvordan styler jeg min vintage stils sommerkjole?

Er du til rendyrket retro chic, eller vil du bare gerne have idéer til at style din kjole på forskellig vis?

Du kan altid ændre på looket af din sommerkjole med tilbehør. Husk det lille tørklæde, fx om halsen eller i håret, eller rundt om håndtaget på din taske. Vi har også altid sommer jakker og cardigans som du kan bære over din sommerkjole i den lunefulde danske sommer. Du kan også se på Sweet Sweater fra Heart of Haute, som er en skøn, let bindebluse. Bind den foran som en let bolero, eller køb den 2 størrelser større og brug den som bindebluse. Hvis din kjole ikke kommer med bælte, kan du også bruge dine yndlingsbælter til at give din kjole et andet look, og give ekstra fokus til taljen.

Til de fine blomstrede kjoler er hårblomster en smuk sommeraccessoire, men et blomstret hårbånd kan være ligeså fint. Måske har du endda smykker som enten matcher i farve eller tema. Måske margueritsmykker til din Jenny eller Hilda marguerit kjole?

Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde dine nye yndlingssommerkjoler, så kig forbi butikken.


God sommer,


Team Mondo Kaos


Læs tidligere Blogposts

Alt om Novelty print

’Novelty’ betyder jo egentlig bare nyhed, men på engelsk dækker begrebet også over en slags ’spøg og skæmt ’-genstand, der er baseret på et tema hvis eneste funktion er underholdsværdi...

Vintage, Retro & Repro?

Når vi betegner vores tøj og kjoler som vintage, så er det jo ud fra at vores kunder omtaler tøjet sådan...

Tips til at pakke din feriekuffert

Det kan være et problem at begrænse sig, og alligevel få det rigtige med, så selvfølgelig er det rigtig godt med tøj der nemt kan bruges på flere måde, samt gerne kan bruges igen.