Authentic Beauties Part 3 - Mondo Kaos Goes West

Rodeo glam og festival chic - 70'er stil i Mondo Kaos

Vores nyeste Authentic Beauties photo shoot, startede lettere corona ramt, og måtte både udskydes og skifte modeller undervejs! Til alt held kunne Lisette som næsten er blevet fast ’hus-model’ hoppe til, og det kunne Stine også. Derudover skal I i dag også møde Dorte som udgør det tredje blad i trekløveret!

Vi havde et særligt look i tankerne med dette 3. Authentic Beauties. Med vores nye kollektion er vi dykket lidt ned i western looket, og med et par ting er vi endda rykket lidt op i tiden. Vi nærmer os med nogle af de forskellige styles nu slut 60’erne og start 70’erne så i dette shoot spreder vi os med inspiration fra 1950-1970'erne.

1970'er stil med feminine former

I forhold til vintage stilen har vi selvfølgelig stadig fokus på den kvindelige figur, om end udtrykket her er en anelse mere cool og måske en anelse country og rock n roll. Fx. har vi taget statement T-shirts ind fra L.A brandet Electric West, som har både lidt glam rock og lidt festival stil over sig.

Derudover er der de perfekte mini skirts i fløjl, og en fed buksedragt, som alle har den helt rigtige slut 1960’er, start 1970er-vibe.

Og vi er super spændte på at præsentere Jer for nye brands i Mondo Kaos!

Rockabellas -skønne denim nyheder

Et af disse nye brands er det tyske Rumble59. Rumble59 er jeans-pigernes hede drøm! Vi har taget fantastiske vintage kjoler, nederdele og buksedragter hjem fra dette brand, og kan slet ikke vente med at vise Jer dem.

Rumble59 fokuserer på det cool denim look, inspireret af rebels, rock stars og rockabellas.

Vi har en super cool tætsiddende denim kjole med A-line skørt og en flatterende A-line nederdel i denim. Vi har også en fantastisk vintage stils pencil skirt med knapper ned foran ligesom den super populære Wanda nederdel. Denne her er lidt kortere end Wanda, mere som en klassisk pencil nederdels længde.


OBS! I var så glade for både denim kjole og A-line nederdel at på ingen tid solgte ud. Men vi skyndte os at bestille flere, så de kommer igen i næste uge og denne gang helt op til størrelse 5XL.

Dorte i 'Rosie the Riveter' jumpsuit! 

"Dress my age - det synes jeg ikke!"


Dorte viser en rigtig klassisk Rosie the Riveter denim buksedragt som vi er super begejstrede for. Dorte er en cool kvinde som i kan læse af det følgende, og vi synes at hun og buksedragten er et perfekt match. "Jeg er A Mess - musiker, sangskriver og artist - også kendt som Dorte Hartmann - altmuligkvinde med alt for mange jern i ilden! 

Alt jeg laver er indenfor musikverdenen, om det selv er på scenen, som styrkvinde bag scenen eller foran scenen som entusiastisk musikelsker. Jeg elsker alt, der tør være anderledes, lidt for meget, spraglet, højt og larmende. Både i mennesker, musik og tøj. 

Jeg er midt i trediverne og nogle har ment jeg burde "dresse to my age". Det synes jeg ikke, jeg blir bare mere og mere selvsikker på min stil med mini-skirts, kjoler, bindebluser og trashy t-shirts. En god blanding af retro, men jeg tænker altid som artist, at jeg skal bære noget, som hovedpersonerne i "Clueless" ville bære. 

Jeg bruger str. 40-42, og køber oftest genbrug eller enkelte højkvalitetssager. Jeg har prøvet at blive udskammet i en butik på Strøget, hvor de åbenbart ikke fører jeans i min størrelse. Big thighs can't hide. Det gjorde, at jeg ikke bar jeans i over en dekade. Nu har I fået mig i en buksedragt, det havde jeg ikke set komme, men jeg elsker den! Jeg føler mig mest tilpas, når jeg synes jeg har noget særligt unikt på, som gerne må skrige lidt i rummet. Jeg føler ikke rigtigt med modetendenserne - men elsker når jeg kan stjæle lidt fra veninderne og butikkernes look og kan kombinere det med mit eget"

Festival style og cool retro T-shirts

Et andet nyt brand i Mondo Kaos er det allerede nævnte Electric West, som selvfølgelig laver deres T-shirts i L.A under ordnede forhold, med særlig kærlighed til retro style T-shirts. Ikke som vi ellers har set dem i pinup stil med tattoo stils piger, men mere festival-cool. Tænk Woodstock 69 og rodeo chic!

Vi har taget 3 styles hjem; to er i den klassiske feminine pasform, som sidder indtil kroppen, men vi har også valg én i en klassisk unisex form; altså lige op og ned i ’herre’-stil. Den egner sig til at binde foran, eller man kan købe den en størrelse mindre og komme den ned i underdelen for et mere fittet look. Farverne er de brændte gule og brune toner man associerer med tiden i de sene 60’ere og tidlige 70’ere.


1970'er stil med fløjl og svaj!

For at blive i 1970’er stilen har vi fået en super nice halterneck buksedragt hjem. Den er i koksgrå denim og har det helt ikoniske 70er svaj forneden. Også er der fantastiske miniskirts i fløjl. Disse er rigtige korte mini skirt, og ideelle for damer som holder af at vise ben. De er både perfekte sammen med de nye T-shirts, såvel som vores nye western skjorter.

70'er buksedragt med halterneck

Nadia bag kameraet 

"JEG SYNES, DET ER FEDT AT MODEBRANCHEN BEGYNDER AT BRUGE KVINDER, SOM IKKE KUN ER EN STR 34"

Vi vil denne gang også gå bag kameraet og spørge lidt ind til Nadia, som fotograferer de skønne billeder.

Her er hvad Nadia selv siger: ”Jeg hedder Nadia Von Rikka og er 31 år. Min vej ind i fotobranchen har været temmelig snørklet, jeg har arbejdet med fotografi siden jeg var omkring 18 år, men jeg har også arbejdet som sosu-hjælper og har en uddannelse som ergoterapeut.

Jeg elsker at arbejde med mennesker, hvorfor min karriere altid har været præget af mødet med mennesker. Jeg synes det er fantastisk, at høre historier fra det virkelige liv og møde mennesker, som har noget på hjertet.

Men jeg elsker også at arbejde med en kreativ proces, at være impulsiv og skabe en visuel fortælling, derfor er jobbet som fotograf med tiden blevet det, jeg virkelig brænder for.”

Noget der ikke er til at tage fejl af ved Nadias stil er hendes positive syn på kvindekroppen og hendes oprigtige ømhed for de kvinder der kommer foran hendes linse. Selv siger hun ”Kvinder er så smukke, hvorfor skal vi lave om på dem?”, og lige præcis den tilgang er vi vilde med, og vi synes at den skinner igennem på hvert eneste billede.

Efter at have taget billeder til 3 forskellige Mondo shoots synes Nadia at hun er kommet tættere på, hun er fx. glad for at vi selv ønsker den naturlige skønhed skinner igennem, uden retouchering.

Mere end ren perfekthed, vil Nadia lave billeder med et stærkt udtryk, billeder som udtrykker power, glæde og personlighed.

”Der er altid god stemning på settet, når vi skyder billeder og det er virkelig vigtigt, for det skal være sjovt og rart”

”Jeg synes, at vi kvinder er utrolig gode til at finde fejl ved os selv og det er sådan en skam. Jeg kender det jo fra mig selv, og prøver virkelig at minde mig selv om at tale pænt om min krop, og kun omtale den, som jeg ville omtale min venindes. Jeg oplever kvinders kritiske tilgang til dem selv meget, når jeg har dem i studiet. De ser ting ved sig selv, som jeg slet ikke bemærker. Jeg synes, det er fedt at modebranchen begynder at bruge kvinder, som ikke kun er en str 34. Der skal være plads til alle, både forskellige kropstyper, aldre og nationaliteter. Skønhedsidealet ændrer sig lige så stille og det er en fantastisk udvikling.”

Go west -med country og western som inspiration

Og nu da vi jo har lovet at ’go West’ – så slutter vi med den flotte Western stil. Western stilen er noget vi kun lejlighedsvis har haft i butikken, men hver gang er vores udvalg blevet revet væk, så vi besluttede at præsentere Jer for lidt flere ting. Vi har fået to klassiske Western skjorter hjem i sort og rød, som passer fantastisk sammen med al det smukke denim. Og elsker du bare Western stilen, har vi en helt formidabel Western buksedragt, som vi er helt vilde med.

Elsker du rodeo/ western stilen, men vil have den i lidt mere afdæmpet version, er der muligheden for enten at bære den flotte nye Rodeo Queen T-shirt eller vores helt nye strik med heste fra Unique Vintage.

Uanset hvad, håber vi at der er noget for alle vintage elskere derude, og at I vil tage godt imod vores nye Western/ 70'er kollektion.


Yeehaw og peace fra

Team Mondo Kaos

SHOP LOOKET

Læs tidligere Blogposts

Authentic Beauties del 1

Unge, ældre, xs til plus size, høj-lave, og i det hele taget alle som har lyst til at klæde sig i tøj som er flatterende for kvindekroppen.

Jeans -vintage style

Noget den moderne og retro garderoben har 100% tilfælles er jeans! 

Ny til vintage? Vores guide

I dag på bloggen skal det dog handle om dig som er ny, eller på vej ind i vintage stilen.